Lokeren
18.10.2019
meer foto's ...
alt=

Johan De Grande neemt deel aan foto-expo Roemenië

vrijdag 18 oktober 2019 om 06:58 door Rony

Deze Lokeraar neemt al voor de derde maal deel aan deze foto-expo van de Universiteit van Brasov in Roemenië.

Johan(68), voormalig bestuurslid van vele verenigingen en oud secretaris van de Lokerse Jazzklub, is geen onbekende in Lokeren. Hij is een gepassioneerd jazzliefhebber. Sinds 2008 trekt hij jaarlijks voor meerdere weken naar New Orleans waar hij het French Quarter Fest van een veeleer bescheiden festival na de orkaan Katrina in 2005 zag uitgroeien tot een vierdaags muziekfeest nu, met ieder jaar ongeveer 800.000 bezoekers, 300 orkesten en meer dan 1.400 muzikanten.
"Na meer dan tien jaar is New Orleans een tweede thuis geworden met vele vrienden, zowel onder de inwoners van de stad, maar vooral ook onder de muzikanten. Tegelijk trekt hij ook al meer dan tien jaar naar het Roemeense Brasov waar jazzicoon Norbert Detaeye in 1991 een mediatheek aan de Transylvania Universiteit van Brasov startte.
Na het bereiken van zijn rustpensioen in 2015 en het stoppen bij adviesraden en verenigingen kwam de fotografie terug meer en meer aan bod. Wat dat betreft is hij een ‘selfmade-man’ en kon hij twee keer foto’s tentoonstellen van jazzmuzikanten aan de Universiteit van Brasov.
Prof. Dr. Ing. Marina Cionca, intendant van de tentoonstelling, besloot om een selectie van 12 foto’s permanent op te hangen in het Auditorium van de universiteit. Een grotere eer kan hij zich als fotograaf moeilijk inbeelden. Ze stond er op dat hij een derde keer aan de fototentoonstelling zou deelnemen in november 2019. Hij koos deze keer voor enkele foto’s, in zwart-wit, van New Orleans zelf onder de naam ‘A Touch of New Orleans’.
En in februari 2020 krijgt hij gedurende drie weken een foto-exhibitie in eigen Lokeren in de hal van het Cultuurcentrum.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio