Lokeren
09.10.2018
meer foto's ...
alt=

Tweede foto expo van Lokeraar aan de Universiteit

dinsdag 9 oktober 2018 om 19:51 door Rony

Johan De Grande (67), voormalig bestuurslid van vele verenigingen en oud secretaris van de Lokerse Jazzklub, is geen onbekende in Lokeren. Hij stelt voor de tweede maal jazzfoto's tentoon in de Roemeense universiteit.

Johan De Grande (67) is een gepassioneerd jazzliefhebber. Sinds 2008 trekt hij jaarlijks voor een drietal weken naar New Orleans waar hij het French Quarter Fest van een veeleer bescheiden festival na de orkaan Katrina in 2005 zag uitgroeien tot een vierdaags muziekfeest.
"Na meer dan tien jaar is New Orleans een tweede thuis geworden met vele vrienden, zowel onder de inwoners van de stad, maar vooral ook onder de muzikanten. Tegelijk trek ik ook al meer dan tien jaar naar het Roemeense Brasov waar jazzicoon Norbert Detaeye in 1991 een mediatheek aan de Transylvania Universiteit van Brasov startte.
Na het bereiken van zijn rustpensioen in 2015 en het stoppen bij adviesraden en verenigingen kwam de fotografie terug meer en meer aan bod. Wat dat betreft ben ik een ‘self-made-man’ en kon hij vorig jaar voor het eerst foto’s tentoonstellen van jazzmuzikanten aan de Universiteit van Brasov.Het was een persoonlijk succes waardoor Prof. Dr. Ing. Marina Cionca, intendant van de tentoonstelling, voorstelde om een selectie van de foto’s permanent uit te hangen in het Auditorium van de universiteit. Daar bovenop kwam dan nog een uitnodiging voor een tweede tentoonstelling in November 2018. Een grotere eer kan ik zich als fotograaf moeilijk inbeelden.”
Voor de tentoonstelling nu koos hij voor ‘New Orleans Musicians Hands’ omdat de close-ups van handen ook een zeer uitdrukkelijke expressie vertonen, vooral in zwart-wit, om dit nog nadrukkelijker tot uiting te laten komen
Facebook Twitter
Bron: Axiradio