Lokeren
26.09.2018
alt=

Oriol Roca trio in Lokerse Jazzklub

woensdag 26 september 2018 om 00:33 door Michel

Met zijn internationaal trio zoekt drummer Oriol Roca de grenzen van gedrevenheid, intensiteit en pure schoonheid op. Zaterdag 22 sept. 20.30 uur

Zonder schroom plaatst hij hij het klassieke trio van piano-bas-drums in een hedendaags kader, waarbij harmonie, melodie en ritme een hernieuwd evenwicht vinden. Hun debuut cd ‘Mar’ op het El Negocito Records label deed even naar adem happen. Ook live nemen ze de luisteraar mee in een uiterst muzikaal verhaal.
De Catalaanse drummer Oriol Roca studeerde aan het conservatorium van Den Haag. Daar kwam hij tot de ontdekking dat hij enkel muziek kon spelen waar hij zich volledig kon in terugvinden. Bye Bye cover groepjes en cocktail bar gigs… Dit belette hem niet om in Barcelona op te duiken bij jazzgroepen, folkbands, singer songwriters en authentieke muzikanten, zolang er maar respect is voor de muziek. In onze contreien speelde Oriol Roca reeds samen met Jeroen Van Herzeele, Nicolas Roig, Augusto Pirodda en met de twee leden van zijn ‘Belgisch’ Trio, Manolo Cabras en Giovanni Di Domenici.
Pianist Giovanni Di Domenici is één van die verborgen parels van de Brusselse scene, alhoewel men hem nauwelijks als lokaal bestempelen kan… Deze Italiaan woont dan wel in Brussel, maar is vermoedelijk bekender in steden als Tokyo of Oslo . Hij werd geboren in Rome en groeide op in Libië en Kameroen. Uiteindelijk kwam hij in Brussel terecht. Hij speelde samen met o.a. Nate Wooley, John Edwards, Arve Henriksen, Norberto Lobo, Peter Jacquemyn en Alexandra Grimal.
Manolo Cabras werd in SardinIê geboren en studeerde aan het conservatorium van Den Haag. Daar leerde hij Oriol Roca kennen. Sindsdiens treden ze geregeld samen op. Cabras speelde samen met Enrico Rava, Roswell Rudd, Jasper Blom, Ack Van Rooyen, Jesse van Ruller en Eric Ineke. In België is hij ook actief met Jozef Dumoulin, Bert Joris, Bart Defoort, Erik Thielemans en Lynn Cassiers. In Lokeren viel hij te bewonderen met Heptatomic van Eve Beuvens en trad hij op met zijn eigen 4-tet.

meer info: www.lokersejazzklub.be
Inkom: Inkom: 12 € (niet-leden),10 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Facebook Twitter
Bron: Axiradio