Lokeren
08.08.2018
meer foto's ...
alt=

25 jaar Fonne dag 5

woensdag 8 augustus 2018 om 01:38 door Michel

Optreden van Dreadzone verzuurd door de regen,maar ze blijven doorspelen .

Optreden Triggerfinger op Lokerse Feesten stilgelegd

* Dreadzone
De Britse band Dreadzone is een eclectische band waar dub, reggae, dance, folk en rock elkaar ontmoeten op één podium. Al sinds 1993 speelt de 7-koppige band hun muziek op alle grote festivals in Engeland, en langzaam maar zeker stak de band de grenzen over met hun geweldige peformance op podium. Ze waren enkele jaren geleden reeds te gast op de Fonnefeesten op onze oude locatie. Diegenen die er toen bijwaren zulllen zich ongetwijfeld de vibes van Dreadzone nog levendig voor de geest kunnen halen.

Verslag Politie zone Lokeren

3e en 4e feestdag, 5 en 6 augustus 2018
We blijven waarschuwen voor diefstal van (voornamelijk) GSM's op beide feestterreinen. Niet in grote getale, maar 't zal deze van jou maar eens zijn. Je had gans het optreden opgenomen en je wou thuis checken of het wel een goed optreden was geweest en OMG dat kan dan in énen keer niemeer. En die poliese, die vraagt dan nog hoe ze mij kunnen bereiken. A, niemeer natuurlijk, want mijnen telefon is gepikt.
5 augustus, 23.00u. Als je de roltrap in de verkeerde richting neemt dan lijkt het station van Lokeren het Guillemins aan de Durme. De uitgeputte en dronken dertiger werd ondergebracht in de cel.
Om 03.45u ontmoetten een 28- en 42-jarige man elkaar in de Roomstraat. Hé moatjen, 'k zal nen keer op ou bakkes sloagen, zei de zender, tegen de ontvanger. Zeker tijdens de Lokerse Kermisweek kan er wat ruis op de verbale én non-verbale communicatie zitten, want niet de bakkes maar de neus brak.
Twee uur later kreeg ook een 28-jarige man een polsbandje op de spoed omdat hij geschaluind was boven zijn wenkbrauw als gevolg van een vechtpartij op de Oude Vismijn.
Die nacht betrapten we ook enkele personen op het bezit van drugs. Heel wat collega's en zeker onze drughond heeft er een neus voor.
Een 18-jarige jonge man werd op 06.08 's ochtends wakker in de buurt van de toiletten van de FF, stond op en zei: I walk up with a pain in my body, in my body. Dat was vreemd omdat hij in Zele woont en normaal Nederlands spreekt. Op zijn kledij waren voetafdrukken te zien en een medewerkster van de medische hulppost zei: Maybe the Devil threatens you. En dat was ook vreemd, want normaal spreekt zij ook Nederlands. Na een doktersbezoek, schoorvoetend naar Zele waar zijn moeder hem terugstuurde naar Lokeren om aangifte te doen bij de polies. 'Ja ma.' En dat stelde al wat gerust omdat hij opnieuw Nederlands sprak. (Felix Laband)
Opgelet op 06.08 ook diefstal van een elektrische fiets + GPS uit een garage in Doorslaardam. De wijze waarop de dader te werk ging, wijst op een duidelijke doelgerichtheid. Eigenaars van elektrische fietsen, neem jullie voorzorgen.
En we blijven opgelet zeggen. Let op met wat je drinkt, wat er met je drinken gebeurt, met wie je omgaat en met wie je meegaat. Het is pijnlijk opstaan na een onduidelijke nacht, op een ongewenste plaats en met een onbekende persoon. We luisteren naar jouw verhaal. Ga uit met vrienden/familie en blijf doorheen de nacht zorg dragen voor elkaar.
Op dinsdagochtend belandde een 22-jarige in de cel omdat hij op de FF een meisje had geslagen. Een andere 22-jarige had dan weer slagen gekregen van een groepje op de Markt. En dan brak de dag door en spoelde IDM de feestnacht door. Bedankt heren en dames. Ook ons respect hebben jullie.

Voor woensdag 8/08/2018
Waarmee rekening houden in Lokeren op woensdag 8 augustus 2018?
-Morgen woensdag 08 augustus blijft de feestzone de hele dag afgesloten voor het verkeer wegens de wekelijkse markt en dit tot donderdag 09/08 om 08 uur. De marktkramen worden geplaatst op de Sportlaan tot aan de K. Albertlaan.
-Er is eveneens een wielerwedstrijd op woensdag. De start is voorzien om 15.00u. Het parcours: Vredegerechtstraat, H. Van de Vijverstraat, Daknamstraat, Daknam-Dorp, Middendam, Pontweg, Sinaaistraat, Karrestraat, Bosstraat, Slagveldstraat, Beukenlaan, Uebergdreef, Groendreef, kruispunt N70 oversteken en opnieuw de Vredegerechtstraat. Het einde is voorzien rond 18.00u.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio