Lokeren
09.04.2018
alt=

Buitenspeeldag in Lokeren

maandag 9 april 2018 om 17:25 door Michel

Jaarlijks organiseert de dienst Sport en Jeugd, na een oproep van VVJ (Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten) en het ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid vzw) een nieuwe editie van de buitenspeeldag in Lokeren.

Dit is een initiatief van de Vlaamse Overheid en alle Vlaamse kinder- en jeugdzenders, die op dat moment een zwart scherm tonen om kinderen aan te zetten tot buitenspelen. Dit evenement vindt in 2018 plaats op woensdag 18 april.

Wat?
De dienst Sport en Jeugd legt uit: “De buitenspeeldag is een dag waarop we het Nachtegaalplein in de Nachtegaallaan voor een hele middag inpalmen en een enorme dosis sport en spel aanbieden. Van 13 tot 17 uur zijn alle kinderen welkom om zich ten volle uit te leven. We voorzien springkastelen voor alle leeftijden, hindernissenparcours, kamelenrace, broeklopen, voetbaldarts, viskraam, … . De bibliotheek en het Huis van het kind zorgen voor een aantal rustigere activiteiten. De buitenspeeldag heeft dit jaar als thema ‘jaar van het water’. Schakel de Tv, pc, smartphone, tablet uit en kom meeravotten! Bovendien zijn alle attracties gratis.”

Opgelet
Omwille van de veiligheid worden alle attracties voorzien van begeleiding, maar dit is geen kinderopvang. Kinderen moeten steeds begeleid worden door een volwassene.

Hou de facebookpagina van de jeugddienst en de sportdienst goed in de gaten, want daar kondigen we eventuele wijzigingen aan.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio