Lokeren
25.02.2018
alt=

Tankterminal opent bemand 'Milti Fuel Lng tanken

zondag 25 februari 2018 om 21:37 door Michel

Tankterminal nv opende verleden week in Lokeren het eerste bemande LNG-tankstation voor trucks in België. Dit eerste bemande ‘multi-fuel’ LNG-tankstation ligt strategisch langs de snelweg E17.

Het nieuwe LNG-tankstation is uitgerust met een opslagcapaciteit van 73m³ en heeft momenteel zo de grootste LNG- buffer in de Benelux voor in totaal 4 LNG-dispensers.
Liquefied Natural Gas of vloeibaar aardgas wordt beschouwd als een aantrekkelijk, ecologisch en economisch alternatief voor diesel als brandstof voor zware transport toepassingen en lange afstandsvervoer. Door over te schakelen op LNG, bekomt men significante reducties op de emissies van fijnstof, SOx, NOx en CO2. Een CO2-reductie van 10 tot 20 % is mogelijk in vergelijking met diesel.
Daarom heeft Tankterminal besloten om te investeren in LNG voor vrachtwagens op zijn tankstation in Lokeren.
Tanken aan het nieuwe LNG-tankstation kan zowel met de Romac Fuels tankkaart voor LNG, alsook met de eigen Tankterminal tankkaart voor LNG, diesel en AdBlue. Binnenkort worden hieraan nog extra tankkaarten toegevoegd. Volgende betaalkaarten DKV, UTA, Maestro, Mastercard en Visa worden eveneens aanvaard.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio