Lokeren
07.12.2017
alt=

Nieuwe voorzitter voor Lokerse Feesten

donderdag 7 december 2017 om 22:18 door Michel

De Lokerse Feesten vzw krijgt na de volgende editie, in de zomer van 2018, een nieuwe voorzitter.

Timothy Heyninck neemt dan het roer over van huidig voorzitter Jan Cools.
Timothy is 38 jaar en zit al enkele jaren in het bestuur van de festivalorganisatie. Hij is gehuwd, vader van twee dochters en mede-zaakvoerder van KBC Verzekeringen Boon&Heyninck met drie kantoren in Lokeren, Zele en Waasmunster.

Op de laatste dag van de 44e editie, op zondag 12 augustus 2018, worden de taken overgedragen. Dan zal Jan Cools, tegen die tijd 49 jaar, dag op dag 17 jaar de organisatie hebben geleid. Op 12 augustus 2001 nam hij zelf de fakkel over van Luc Bonnaerens.

‘Het is mooi geweest. 15 jaar als garçon, tapper en secretaris en dan 17 jaar als voorzitter. Meer dan twee derden van mijn leven tot nu toe in dienst van ons festival. Ik heb ons mogen weten evolueren van een regionaal stadsfeest naar een internationaal geroemd kwaliteitsfestival dat drijft op het enthousiasme van de honderden vrijwilligers en dat de binding met de Lokeraar nooit is verloren. Op die geslaagde evenwichtsoefening ben ik heel fier.’

Tegelijk wordt de job van ondervoorzitter overgedragen van Kurt Rombaut (58), die penningmeester wordt, naar Bart Nonneman (38) en zet ook secretaris Bruno Van Eetvelde (44) na bijna twee decennia een stap terug als secretaris. Els De Pauw (39) neemt de ledenadministratie over terwijl Amaury Van Kenhove (29) de contacten met de pers overneemt.

‘Allemaal jonge mensen met de nodige ervaring, het juiste engagement en de steun van de hele ploeg, dus de Lokerse Feesten kunnen weer voor heel wat jaren verder’ besluit Jan Cools, die aangeeft wel actief te willen blijven achter de schermen en tijdens de feestweek op het terrein zelf.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio