Lokeren
16.11.2017
alt=

Kunstencentrum De Wasserij

donderdag 16 november 2017 om 16:19 door Michel

Open op zaterdag 18 en 25 november van 14u. tot 18u. en Zondag 19 en 26 november van 11u. tot 18u.

Een tentoonstelling die is ontstaan uit de sterke gelijkenis tussen de levenswandel van tweelingen, die ondanks het feit dat ze vroeg van elkaar zijn gescheiden, bij een ontmoeting toch dezelfde levens blijken te leiden en de bijzondere ontmoeting tussen een docent en een leerlingen waaruit moet blijken dat ze elkaar al jaren kennen en hetzelfde leven leiden.
Zo zijn er gevallen onder de gescheiden tweelingen waar ze allebei bij een ontmoeting ontdekken dat ze hetzelfde ras hond met dezelfde naam hebben en zelfs met een partner zijn getrouwd met een identieke naam. Iets gelijkaardigs zien we af en toe ook in de ateliers van de Academie gebeuren. De normaalste zaak van de wereld is dat docenten en de leerlingen die elkaar van oren of pluimen kennen bij de eerste ontmoeting communiceren, maar bij sommige gaat dit nog een stuk verder en lijkt het alsof er een parallel traject is afgelegd.
Het niet uitgesprokene, het aanvoelen doet hier zijn werk en meteen ontstaat een gedeeld respect en appreciatie van formaat.
Aan alle docenten en andere personeelsleden is gevraagd om van een student één werk te kiezen, waarmee ze een dergelijke ervaring hebben gehad. De kunstwerken zullen als tweelingen in de tentoonstelling worden getoond en hun dichte aanwezigheid zal de bijzondere relatie in beeld brengen.
Plaats is het Kunstencentrum De Wasserij, Zand 26, Lokeren
Vernissage is op vrijdag 17 november om 20u.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio