Lokeren
26.06.2017
alt=

Stad Lokeren bouwt een nieuwe brandweerkazerne

maandag 26 juni 2017 om 18:11 door Rony

Op de hoek van de Haarsnijderslaan en de Strijkersstraat, komt de nieuwe kazerne.

Het perceel is eigendom van de stad, zodat een lange aankoopprocedure niet nodig is, en er onmiddellijk aan het ontwerp kan worden begonnen.
De huidige brandweerkazerne is sinds 1985 gevestigd in de Pompiersstraat Sindsdien zijn de taken van de brandweer en het noodzakelijke materiaal sterk uitgebreid. Daardoor is de huidige kazerne te klein geworden. Bovendien is de ligging ervan, in het midden van de stad, vooral tijdens de spitsuren niet optimaal. De brandweermensen verliezen dan tijd in het verkeer, wat ten koste gaat van de interventietijd.
De stad heeft onderzoek gedaan naar de beste locatie voor een nieuwe brandweerkazerne. Daar is het perceel op de hoek van de Haarsnijderslaan en de Strijkerstraat als beste locatie uitgekomen. De grond daar is eigendom van de stad waardoor er geen lange aankoopprocedures moeten worden doorlopen, en er onmiddellijk aan het ontwerp van de nieuwbouw kan worden begonnen. Aan de overkant van de straat komt een parking. Na de gemeenteraad van vanavond (maandag 26 juni) stelt de stad een ontwerper aan. De bouwwerken beginnen in de loop van 2018.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio