Lokeren
08.05.2017
alt=

Cambio-autodelen nu ook in Lokeren

maandag 8 mei 2017 om 23:04 door Michel

Een Cambio-deelauto ontlenen kan nu ook in Lokeren. Op 5 mei is Cambio in Lokeren officieel gelanceerd. Dat autodeelsysteem is ideaal voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben.

Autodelen is makkelijk, prijsvoordelig en milieubewust”, zegt schepen voor mobiliteit Sabine Van Rysselberghe. “Als je instapt bij Cambio betaal je 35 euro inschrijvingsgeld. Dat is een vaste kost. De stad geeft de eerste 35 inschrijvers een mooie korting van 10 euro op hun inschrijving.”
Cambio-autodelen is eenvoudig, en een prima oplossing voor wie weinig rijdt. Er zijn twee locaties waar je één van de twee deelauto’s van Cambio kunt oppikken: de parking aan het einde van de Knokkestraat en het Stationsplein nabij de Pompiersstraat. Tegen een vergoeding kun je die reserveren en vrij gebruiken. Om boodschappen te doen. Om wat huisgerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin. Of zelfs voor een dienstverplaatsing. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker die gemakkelijk terugvindt.
Met Cambio heb je een auto op het moment dat je die nodig hebt. Zonder alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring. Cambio zorgt voor alles. En daar is ook je portefeuille bij gebaat.
Een eigen wagen kost geld, ook als hij stilstaat
Bij Cambio betaal je alleen als je de wagen gebruikt, er zijn – op het bescheiden maandelijks abonnement na – geen vaste kosten. Dat maakt Cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.
Benieuwd hoeveel geld je kunt uitsparen door over te schakelen op Cambio-autodelen? Kijk even op de kilometerteller van je auto. Komen er per jaar minder dan 10.000 km op de teller bij? En gebruik je de auto niet dagelijks voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer? Dan ben je met Cambio goedkoper uit.
Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst. Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto ongeveer 1.100 euro op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2.100 euro per jaar. Dat geldt natuurlijk ook voor de eventuele 2e of 3e wagen in het gezin.
Met Cambio bespaar je dus snel enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar. Voor wie niet te vaak rijdt, is de rekening vlug gemaakt. Benieuwd naar hoeveel je kunt besparen op basis van de kilometerteller van jouw wagen? Ga even langs op www.cambio.be en maak de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen jou kost en welke de kost zou zijn bij Cambio.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio