Lokeren
26.02.2017
meer foto's ...
alt=

Carnaval 2017

zondag 26 februari 2017 om 17:52 door Michel

Droog weer ,en beetje fris maar toch veel publieke belangstelling.

Parcours:
Oude Bruglaan – Koning Albertlaan – Sportlaan – Poststraat – Markt – Pr. Thuysbaertlaan – Koophandelstraat – Stationsplein – Stationsstraat – Markt – Slotact per groep ter hoogte van Stadhuis – Ontbinding via Vrijheidsplein/Heirbrug.



1. Politie Lokeren
2. Reclamestoet
3. Lokerse Reuzen
4. Stedelijke Raad voor Feestelijkheden
5. Kon. Volksfanfare “De Lustige Broeders” – ZELE
6. Prins Benny I
7. De Kiekeboeboes: “Madammen van de showbizz”
Jong dj geweld, begeleid de madammen van de showbizz gekleed in hun haute couture kledij. Niet op de rode loper maar door de lokerse straten. Voor eenmaal draaien de dj’s geen Lokerse liekskes maar carnavalliekskes. Hou de handen maar klaar, en maak een klappend gebaar.
8. Ammoäel Tegoäere: “Als oa hoar moar goe ligt”
Door de wegenwerken in Lokeren geraken we zelfs nie meer bij onzen coiffeur, daarom lopen we ons soms vast mé onzen “rollateur”. Mé de krolspelden in ons hoar, lopen we dan moar zo in de carnavalstoet van Lokeren als “ Ammoaël Tegoaër”. En nu de “Rare” zijn verdwenen, lopen wij maar mé ons krollekes te spelen. We moeten zelfs nie meer noar de wc, Want w’ ebben ons pamperkes mee.
9. ‘T Steekt Zu Nou Nie: “Op toer met de romeo’s”
De romeo’s komen eindelijk uit de kast en brengen een ode aan hun favoriete carnavalgroep ‘T Steekt Zu Nou Nie. Ze gaan mee met ons tijdens de zotte dagen en stellen hun nieuwe hit voor die ze speciaal gemaakt hebben voor ons. Kom zing, dans en luister mee met de romeo’s op hun tournee
10. De Pandoerkes: “Pandoerkes’ naaiatelier”
De Pandoerkes zijn voor carnaval weer paraat ! En ditmaal in het thema “snit en naad”. Wij maken al uw kleren schoon op maat , met ons stikmachien en met naald en draad. Voor uw kostuum groot of klein moet je in Pandoerkes ‘ naaiatelier zijn !!
11. De Meizangers: “Op zijn Venetiaans”
Carnavalgroep De Meizangers hebben wat te vieren, want ze bestaan 40 jaar in 2017! Daarom wuiven ze vanop hun bootje naar het Lokerse publiek, met hun schoonste Venetiaanse pakskes aan. Zet uw beste feestmasker maar op, want wij geven er een lap op!!!
12. VZW Koveken: “De Reuzen van koven”
13. De Totentrekkers: “De wegenwerken van ons Sabine”
Tis nie meer om oan te zien, de wegenwerken van ons Sabine… Van in Daknam tot oan den E17. Door ’t centrum ben je sneller te lopen, want ook de bruggen lagen open. En zelfs met de grote stoet int land, beginnen ze toch wel te werken opt Zand. Kom moar rap zien… noar die wegenwerken van ons Sabine!
14. De Gilles: “Op zijn hondjes”
Vandejoar smijten wij al ons zorgen aan de kant want int joar hangen we toch maar aan den band. Daarom maken we iedereen es goe zot, want van onzen boas meugen wij toch nie uit ons kot. En adder allemoal nie meer tegen keud, geef ons dan maar rap ne peut.
15. De Peerkes: “Het foute bakkersuur”
De zotte bakkerij van de Peerkes doet zijn ronde helemaal fout door Lokeren! Foute cupcakes, foute taartjes, foute broodjes en ja ook het fransbrood is helemaal fout gebakken! Zelfs de werkkledij is helemaal fout! Kom zeker een kijkje nemen en bekijk alles fout!!
16. De Plakkers: “Flower Power”
Het leven is een feest, dat is ook carnaval steeds geweest. Wij gaan terug naar de roots waar het feesten centraal staat. Lokeren is de feeststad voor ons met uitstek. Feesten hier, feesten daar, iedere wijk maakt wel een tentje klaar. Lokeren Alaaf !
17. De Deurzakkers: “De lustige nonnetjes”
Geen koster of pater kan onze Lokerse nonnetjes tegenhouden. Vertier en plezier zijn hen zeker niet vreemd en af en toe een pintje kan geen kwaad zei de almachtige. Geen amen dit keer maar alaaf, alaaf, alaaf en schol!
18. The Fancy Sisters: “On the road”
The Fancy Sisters zijn op hun weg naar de top. In hun Hippe Cadillac hebben ze heel veel ambiance en plezier. Op Hun weg zullen ze op 18 maart de meisjes van Les Folles De Gand tegen komen om samen met hen een spetterende show neer te zetten in zaal St-Anna (Heirbrug)
Facebook Twitter
Bron: Axiradio