Lokeren
16.02.2017
alt=

Parking ,Vismijn gesloten van 20 feb 2017

donderdag 16 februari 2017 om 23:56 door Michel

Bouwproject Oude Vismijn start op 20/2 Grindparking vanaf dan niet meer toegankelijk.

Op maandag 20 februari start op de grindparking aan de Oude Vismijn een bouwproject dat van de Oude Vismijn opnieuw een echt stadpleintje zal maken. IDV Projects uit Lokeren (Immo De Vreese) bouwt er 23 appartementen met één of twee slaapkamers en vijf commerciële ruimtes op het gelijkvloers. Vanaf 20 februari zal op de grindparking dus niet meer kunnen geparkeerd worden. Gratis parkeren blijft uiteraard mogelijk op de Grote Kaai, en op de Windekindparking aan de H.-Hartlaan, waar 65 parkeerplaatsen het verlies aan parkeerruimte op de Oude Vismijn compenseren.

Het stadsbestuur was eigenaar van de grindparking. Bij de openbare verkoop ervan moesten de kandidaat-kopers ook een conceptnota voorleggen van hun project. Het project van IDV Projects scoorde het hoogst op de combinatie prijs-ontwerp.
Tussen 1994 en 1996 kocht de stad op de Oude Vismijn kleine comfortarme arbeidershuisjes en een bedrijfsgebouw. De woningen werden afgebroken in functie van een later te realiseren woonproject. ‘Later’ heeft uiteindelijk ruim 20 jaar geduurd. In afwachting van een bouwproject werd de vrijgekomen ruimte gebruikt als openbare parking, en tussendoor gedeeltelijk als feestenplein voor zowel de Lokerse Feesten als de Fonnefeesten. Tot wanneer de organisatoren verhuisden naar respectievelijk de Grote Kaai en het Prinses Josephine Charlottepark.
Op 29 juni 2015 keurde de gemeenteraad het verkoopdossier goed voor de verkoop van de grindparking Oude Vismijn. De verkoop werd toegewezen aan de beste combinatie van prijs en ontwerp (elk voor de helft van de punten) aan bvba IDV Projects uit Lokeren. Immo De Vreese (IDV) heeft in het verleden ervaring opgedaan in het realiseren van woonprojecten in de Sportlaan (residentie Durmepark) en Peperkoekdreef. De verkoopakte werd getekend op 27 april 2016. Architecten zijn ‘back mcmaster architecten’ uit Gent.

Vanaf 20 februari zal de aannemer starten met de bouw van het woonproject met in totaal 23 appartementen met 1 of 2 slaapkamers en 5 commerciële ruimtes op het gelijkvloers. Onder het gebouw komt een ondergrondse parking voor de bewoners. Het bouwproject zal bestaan uit 2 bouwvolumes die los staan van elkaar, en telt 3 bouwlagen plus een zadeldak. Het volledige bouwproces zal 23 maanden duren.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio