Lokeren
10.03.2016
alt=

Politiezone Lokeren update

donderdag 10 maart 2016 om 18:27 door Michel

Samenvatting van de interventies van afgelopen week .

- Een bakkerij in de Heirbrugstraat werd rond sluitingstijd op vrijdag overvallen door 1 gemaskerde dader. Enkel zijn ogen waren zichtbaar. De dader ging met een geldbedrag lopen.

- 4 meldingen van diefstal uit slotvaste bestelwagens waarbij de achterdeur werd open gebroken en materiaal werd gestolen. Deze vonden plaats in de Heirbrugstraat, Hoogstraat, Oude Bruglaan en Lindestraat.

- Op zaterdag 5 maart werd er in de Molenstraat ingebroken. De bewoners waren hoogstens een half uurtje afwezig, en gedurende deze tijdspanne zijn ze de woning binnen geraakt via de achterdeur.

- Tijdens een controle op de Zelebaan werd op maandag 7 maart een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen in het voertuig van een 20-jarige bestuurder.

- Bij een tankstation op de Zelebaan werd op maandag er een vuilnisbak opzettelijk in brand gestoken. Het brandje werd geblust zonder al te veel schade aan te richten.

- In de Kaaswinkeldreef werd er ingebroken op dinsdag 8 maart, via de achterzijde van de garage. De dader heeft een grote wanorde achtergelaten en is met een kleine buit gaan lopen.

- Poging inbraak via de voordeur in de Papestraat op 8 maart, de dader(s) werd(en) opgeschrikt door het alarm. Er is geen nadeel voor de bewoners.

voorbije 24 uur?
-Gisterenavond troffen we een 30-jarige man aan die geseind stond met een Bevel tot Gevangenneming. Hij werd overgebracht naar de gevangenis van Dendermonde.

-De voorbije nacht hielden we samen met de andere politiezones van Oost-Vlaanderen een grote anti-inbraakactie. We controleerden hierbij heel wat personen en voertuigen. Geen verdachte zaken aangetroffen.

-Omstreeks 06.00u deze ochtend stapte een zwaar dronken 48-jarige man uit Waasmunster het commissariaat binnen. Hij vroeg en kreeg onderdak.

-In de Oude Heerweg controleerden we omstreeks 07.30u de 34-jarige Sint-Niklase bestuurder van een auto omdat hij iets te vlot door de straat reed. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn en werd daarom in beslag genomen.

-Een uurtje later haalden we in de Hillarestraat een 41-jarige Lokerse autobestuurder uit het verkeer. Betrokkene was dronken en veroorzaakte hierbij een lichte aanrijding.

-Een lokale politiezone zoals Lokeren levert ook regelmatig versterking aan andere politiezones of aan de federale politie. Deze week gaven vijf van onze mensen ondersteuning aan de grenscontroles in de Westhoek.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio