Lokeren
03.03.2016
alt=

Samenaankoop dakisolatie

donderdag 3 maart 2016 om 19:58 door Michel

Sinds 1 januari 2015 is de nieuwe Vlaamse norm voor dakisolatie van kracht. Een jaar later blijkt dat bijna 20% van de woningen nog steeds niet over dakisolatie beschikt. Daarom organiseert Interwaas samen met de Wase steden en gemeenten en met de steun van de Confederatie Bouw Waasland een samenaankoop dakisolatie.

Dubbele besparing
Het idee achter dit project is om zoveel mogelijk burgers te verzamelen die samen de markt op gaan om een voordelig tarief te bedingen voor de aankoop (met of zonder plaatsing) van dakisolatie. Door in groep te kopen heb je de garantie op kwaliteit, een goede prijs en begeleiding. Zodra de isolatie geplaatst is komt daar nog eens een besparing van 30% op je energiefactuur bij. En er zijn nog enkele bijkomende voordelen: een belastingvermindering van 30 % wanneer de werken uitgevoerd worden door een aannemer, een verlaagd BTW-tarief voor een woning ouder dan 10 jaar en een premie van Eandis (zowel voor doe-het-zelvers als wanneer de werken door een aannemer worden uitgevoerd).
Infoavond
Je kan inschrijven voor de samenaankoop via www.waaslandklimaatland.be . Wie graag nog wat meer info wil, is welkom op de infoavonden die Interwaas in samenwerking met Eandis in elke gemeente organiseert. Deelnemers krijgen technische informatie over het plaatsen van dakisolatie, uitleg over het verloop van de samenaankoop en informatie mbt financiële steunmaatregelen.
In Lokeren vindt de infoavond plaats op dinsdag 8 maart om 19u30 in de ontmoetingsruimte van het stadhuis. Inschrijven voor de infoavond kan via www.eandis.be/energiefit
Facebook Twitter
Bron: Axiradio