Lokeren
21.09.2015
alt=

Lokale Politie Lokeren

maandag 21 september 2015 om 23:02 door Michel

Feiten van het voorbije weekend.

Op vrijdagavond 18.09, iets voor 18.00u, werd een 16-jarige jongen op het fiets- en wandelpad ter hoogte van de Spletterenbrug van zijn fiets geslagen door vier vermomde (wellicht) jonge mannen, die allen een donkerkleurige training en dito schoenen droegen. Uit een aantal zaken blijkt dat ze hem een lesje wilden leren. Hij raakte hierbij gewond, voornamelijk aan de handen. Toen het kwartet inzag dat ze de verkeerde persoon in handen hadden, vluchtten ze weg. Was iemand hiervan getuige? Wie nuttige inlichtingen kan geven, wordt gevraagd om contact op te nemen met 09/340.94.99 of politie@lokeren.be .
-Vrijdagnacht reed een dronken bestuurder op de Bautschoot twee geparkeerde voertuigen aan.
-Zaterdagnamiddag 19.09, boden we versterking aan de collega's van Hamme-Waasmunster omwille van de gespannen sfeer n.a.v. een voetbalwedstrijd in het liefhebbersvoetbal. We controleerden enkele voertuigen in de buurt van het plein. Eén van de bestuurders stuurde tijdens een periode van verval tot sturen. Hij stond ook geseind voor betekening van twee andere 'vervallen tot sturen'. Hardleers.
-In de namiddag aangifte van een inbraak in twee appartementen in de Polderstraat. In beide gevallen werd het cilinderslot afgebroken. Het nadeel betrof geld en juwelen.
-Zaterdagnamiddag pakten we ook een 43-jarige dronken man op die ermee dreigde zich van het leven te benemen door op de Markt in de Durme te springen. Tijdens de nacht werd ook een 19-jarige dronken man kortstondig bestuurlijk aangehouden omdat hij een gevaar betekende voor zichzelf. Een 13-jarig meisje belandde na overmatig drankgebruik op een fuif in het ziekenhuis.
-Dezelfde nacht kregen we ook melding van een ramkraak in de Wolfsakker, waarbij minstens dertien merkfietsen werden gestolen. Deze zaak kwam reeds uitvoerig in de media.
-Zondagavond 20.09 omstreeks 22.15u kregen we melding van een aanrijding op het rond punt van de N70 t.h.v. de Oude Heerweg. Ter plaatse bleek dat er een verkeersbord omver was gereden, het aanrijdend voertuig was weggereden, maar werd door ons in de buurt aangetroffen. De bestuurder legde een positieve ademtest af.
-Verder ook de vaak voorkomende 'intrafamiliale moeilijkheden' (IFG), waarbij de leeftijd van de personen die betrokken waren bij de moeilijkheden, varieerde van 6 tot 86 jaar.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio