Lokeren
19.08.2015
alt=

Werk van fotograaf Marnix Baetens in de kijker

woensdag 19 augustus 2015 om 18:43 door Rony

De Culturele Raad Lokeren doet dat met een tentoonstelling en een boek.

Op zijn 25ste, nadat hij reeds enkele jaren met natuurfotografie via dia’s als fotografische basis bezig was, trok Marnix Baetens naar de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Gent om er een avondopleiding fotografie te volgen. 30 jaar later is hij nog steeds gebeten door het zwart-wit werk.
In ‘30 jaar klik-ogen’ geeft hij een overzicht van zijn fotografie tussen 1984 en 2014. In een reeks zwart-wit foto’s toont Marnix zijn kijk op het leven in Vlaanderen via portretten, landschappen, verenigingsleven. Een groot deel van zijn werk bestaat uit foto’s van Thailand, zijn tweede thuisland, waar hij op dezelfde manier het leven in beeld brengt. Deze gratis fototentoonstelling loopt van 1 tot 14 september in de foyer van het Cultureel Centrum in Lokeren.
Er verschijnt ook een foto-tekstboek, dat schetst in een 100-tal foto’s en 30 teksten een overzicht van het werk dat Marnix Baetens tussen 1984 en 2014 maakte. De analoge zwart-wit foto’s zijn chronologisch in het boek opgenomen en geven daardoor een beeld van de verschillende levensfases van de auteur.
De boekvoorstelling gebeurt op zondag 6 september om 11.00 uur op de zolder van de bibliotheek. Verkoopprijs boek: 20 €.
Op de foto : Marnix Baetens samen met Johan De Grande van Culturele Raad Lokeren.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio