Lokeren
14.07.2015
alt=

Lokeren zet in op duurzaam vervoer

dinsdag 14 juli 2015 om 18:32 door Rony

Lokeren wil tegen 2020 de uitstoot van CO² met één vijfde verminderen.De stad zet volop in op groene mobiliteit.

Het bestuur investeert in Blue-bikefietsen, die je aan het station kunt huren. Abonnees van deze dienst kunnen die ontlenen, in Lokeren en elders. Dat kost normaal 3 euro per gebruiksbeurt. Maar de stad legt één euro bij, en ook de Vlaamse overheid komt met één euro over de brug, zodat de gebruiker voor één euro een hippe, handige fiets kan ontlenen.
En voorts wil de stad weten of de Lokeraars interesse hebben in Cambio, een manier van autodelen.
Het engagement om de CO²-uitstoot in Lokeren drastisch te verminderen, staat in het ‘Burgemeestersconvenant’, dat in de hele regio door de gemeenteraden werd goedgekeurd, ook in Lokeren. Die ambitieuze doelstelling kan maar worden gehaald als iedereen zijn steentje bijdraagt, en er op diverse domeinen tegelijk wordt gewerkt: bouwen en wonen, energie, economie en landbouw, en mobiliteit. Het stadsbestuur wil alvast inzetten op duurzame verplaatsingen. Daarom investeert de stad in de Blue-bikefietsen die je aan het station kunt huren. Daarnaast wil de stad bij de bewoners ook peilen of, en in welke mate, ze interesse hebben in Cambio, een vorm van autodelen.
de Cambiowagens te bepalen. Dus voor wie het beu is om te betalen voor een auto die amper wordt gebruikt, of een alternatief zoekt voor een tweede wagen, of slechts sporadisch een auto nodig heeft: laat weten aan de dienst Mobiliteit van de stad Lokeren of Cambio iets voor u is. Bel of mail mobiliteitsambtenaar Jeroen Rottiers, 09 340 94 59, jeroen.rottiers@lokeren.be, en vermeld uw naam en de straat waarin u woont.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio