Lokeren
23.09.2014
alt=

Afschakelingsplan voor Lokeren

dinsdag 23 september 2014 om 00:04 door Michel

Distributienetbeheerder Eandis heeft vrijdag 19 september op zijn website de straten bekendgemaakt die betrokken zullen worden bij een mogelijke afschakeling van de elektriciteit tijdens de winterperiode.

Op de website van de stad Lokeren kunnen burgers een lijst vinden van welke straten in Lokeren mogelijks betrokken zijn bij de afschakeling. Vlaanderen is verdeeld in 6 schijven.

De 3 straten in Lokeren die opgenomen zijn in schijf 6 (Vogelzangstraat, Bontinckstraat en Kerrebroeckstraat) zullen bij een eerste afschakeling reeds betrokken zijn.

De andere straten uit de lijst komen pas aan de beurt in schijf 1, dus wanneer Vlaanderen voor de zesde keer te maken krijgt met een stroomonderbreking. De schijven komen immers afwisselend aan de beurt. De straten die niet zijn opgenomen in deze lijst zullen normaal niet bij een afschakeling worden betrokken (onder voorbehoud van wijzigingen vanuit de federale overheid).

Aangezien de stroom bij de netgebruikers niet alle dagen uit dezelfde cabine komt, is het ook mogelijk dat, in de straten die wel in het afschakelplan zijn voorzien, sommige huizen wel en andere niet zullen afgesloten worden van elektriciteit. De bijgevoegde informatie is dus indicatief en vormt een momentopname van de netinfrastructuur die continu aan wijzigingen onderhevig kan zijn.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio