Lokeren
09.06.2014
meer foto's ...
alt=

Hevig maar kort onweer boven Lokeren (update)

maandag 9 juni 2014 om 02:44 door Michel

Om 2 uur vannacht was er een kort maar krachtig onweer boven de stad en Lokeren kondigt preventieve maatregelen aan voor ambachtenmarkt in Daknam

Iets voor 2 uur begon het plots hevig te hagelen.De stevige bui zorgde voor hagelballen van 3 tot 4cm en meer . De kracht was vrij groot,op een plastiek dak botsten ze 2 a 3 meter omhoog.
De hele bui duurde zo een 5 min en ging daarna over in regen,of er veel schade is valt momenteel nog niet te overzien.
zie filmpje op onderstaande link

voor video klik hier

Tengevolge het noodweer en de ongunstige weersvoorspellingen laat de stad Lokeren dit nog weten :
Deze namiddag wordt terug hevig onweer verwacht. De hulpdiensten zullen de weersvoorspellingen nauwgezet opvolgen voor het grondgebied Lokeren.
Indien er grote dreiging is voor hevig onweer zal de politie via hun luidsprekerwagens de bezoekers verwittigen om het feestterrein te verlaten en zich naar huis of naar een veilige schuillocatie te begeven.
De stad stelt ook een aantal schuillocaties open, met name de kerk in Daknam en Daknam Dak. Hierbij dient rekening te worden gehouden dat de capaciteit van deze locaties beperkt is.

Verzekeringen
Het stadsbestuur raadt de bevolking aan:
- voor schade aan de woning contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij, natuurrampen maken deel uit van deze verzekeringspolis
- voor schade aan de auto : hagelschade is enkel via een omniumverzekering gedekt.
- Voor schade die niet via de verzekering is gedekt (bijvoorbeeld hagelschade aan auto en geen omnium ) zal de stad deze week een aanvraag indienen bij de gouverneur tot erkenning bij het rampenfonds.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio