Lokeren
31.07.2013
alt=

Lokale Politie Lokeren

woensdag 31 juli 2013 om 19:44 door Michel

- In de nacht van 29 op 30/07/2013 slaagden 4 onbekenden erin om op het perceel van een bedrijf in de Waterstraat te Lokeren binnen te dringen en rollen met koperdraad te ontvreemden.

- In de Hemelseschoot te Lokeren werden ook verdachte gedragingen opgemerkt, toen 2 personen de tuin van een woning instapten om aan de achterzijde de woning binnen te kijken. Zij drongen het huis niet binnen en ontvreemden niets. Uitkijken naar hun voertuig, een donkere monovolumewagen!

- Op 26/07 vond een gauwdiefstal plaats in een warenhuis op de Zelebaan, waarbij de geldbeugel van een 75-jarige dame ontvreemd werd.
Tip: Laat uw persoonlijke spullen nooit onbeheerd achter in uw winkelkarretje.

- Op 26/07 werd een jongeman betrapt in een kledingzaak, gelegen op de Markt, op diefstal van een kledingstuk.

- Diezelfde dag vond een handtasdiefstal plaats uit een niet afgesloten voertuig in de Koophandelstraat. De dader van de handtasdiefstal kon onderschept worden. Het betreft een 27-jarige man met Franse nationaliteit. Sluit je voertuig dus altijd goed af en laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

- Op 26/07 werd even gevreesd voor brandgevaar omwille van rookontwikkeling in twee woningen in de Heirbrugstraat. Bij nazicht bleek dit toch loos alarm te zijn.

- Op 27/07 hoorde een 73-jarige vrouw uit de Galgedreef inbrekers aan het werk in haar woning. De daders konden niet meer aangetroffen worden en maakten ook geen buit.

- Tijdens het hevige nachtelijke onweer van 27/07 kwamen meerdere meldingen binnen bij politie Lokeren van beschadigingen, voorwerpen op de rijbaan, geactiveerde alarminstallaties,... . Politie Lokeren was telefonisch zelf ook tijdelijk onbereikbaar, maar de noodcentrale 101 nam het gelukkig even over zodat de dienstverlening van politie Lokeren er niet onder geleden heeft.

- Op 28/07 werd in de Jan Frans Willemstraat een verdacht voertuig opgemerkt. De inzittenden belden aan meerdere woningen aan en keken binnen. Het voertuig betrof een witte BMW met Belgische nummerplaat. Uitkijken voor dit voertuig dus!

- In de Bautschoot werd een geparkeerd voertuig aangereden door het voertuig van een 61-jarige man. Het aanrijdend voertuig ging overkop. De chauffeur bleek onder invloed te zijn van alcoholische dranken. Hij moest zijn rijbewijs voor 6 uren bij onze diensten achterlaten.

- Op het Zand beklommen vier jonge minderjarigen het dak van het liberale huis. Dankzij een tussenkomst van onze ploegen bleef dit gelukkig zonder incidenten. Wij stellen toch geregeld vast dat jongeren er een nieuwe trend in vinden om hoger gelegen punten van gebouwen te beklimmen wat niet altijd goed afloopt. Wij waarschuwen voor de gevaren hiervan en ontraden hen dit te doen.

- Op 28/07 stelde een 69-jarige man , na een rit met zijn mobilhome, vast dat deze twee kogelinslagen vertoonde. Het voertuig zou beschoten geweest zijn op de A34 ter hoogte van Zoersel. De dader hiervan blijft (voorlopig) onbekend.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio