Lokeren
02.10.2012
meer foto's ...
alt=

Een nieuwe rode brug over de Durme

dinsdag 2 oktober 2012 om 20:41 door Michel

Brug Ter Beuken legt een veilige en groene verbinding met het stadscentrum Het zal een vast herkenningsteken in het landschap worden: de mooie rode fiets- en voetgangersbrug die de Durme overspant aan het einde van de Vijgenstraat. Het resultaat van een partnerschap tussen de stad Lokeren en Waterwegen en Zeekanaal nv (W&Z), ondersteund door de provincie Oost-Vlaanderen.

In 2009 werd de overeenkomst tussen Waterwegen en Zeekanaal nv en de stad Lokeren goedgekeurd voor de bouw van een fietsers- en voetgangersbrug over de Durme in Lokeren en de realisatie van aanpassingswerken van de rechtstreekse toegangswegen naar de Durmedijken in Lokeren, inbegrepen de toegankelijke aanleg van het jaagpad langs de Durme. Het gemeenschappelijke doel van beide partijen was: de toegang tot de oevers verzekeren voor inspectie en onderhoud enerzijds en het recreatieve medegebruik van dit jaagpad anderzijds. Er werd een 50/50-kostenverdeling opgesteld voor dit project, dat in verschillende fases wordt uitgevoerd.
De brug is een schoolvoorbeeld van technisch kunnen en creatieve bouwvisie. Een gecompliceerde opdracht die tijd nodig had. Maar het resultaat is bijzonder geslaagd. Stad Lokeren was voorts verheugd over de steun die het provinciebestuur aan het project heeft verleend.
Maandag werd het eerste deel van dit gezamenlijke project, de fietsers- en voetgangersbrug, in gebruik genomen. Deze brug vormt de verbinding tussen beide oevers van de Durme ter hoogte van het station van Lokeren en omvat een overbrugging van 21m, flauwe aanloophellingen en een trap aan beide zijden. De kostprijs van dit project bedraagt 430.650 euro.
Aansluitend aan deze werken zal het jaagpad langs de Durme aangelegd worden.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio