Lokeren
10.08.2012
meer foto's ...
alt=

Sfeer en gezelligheid troef in Lokeren

vrijdag 10 augustus 2012 om 03:29 door Michel

De Joskonniekomme, maar hij was er wel samen met "Nite Spirit" in de tent van Polifonics. Op de Fonnefeesten kon je genieten van "The Blues Vision", "Moonshine Playboys" en "Bang Bang Bazooka".

Nite Spirit splitte zich in twee, een deeltje voor en na: covers voor alle leeftijden, maar eerlijkheid boven alles, de min dertigers waren toch in de minderheid, maar geen probleem "De Joskonniekomme" was ook niet direct voor de jeugd gepland: Nederlandstalige liedjes van vroeger en nu, maar vooral van vroeger, en de tent die zong uit volle borst mee. Toegegeven, een schoon madam op het podium doet wonderen. Met blues werd de Fonne geopend, geen massa volk maar toch opvallend veel jongeren. The Blues Vision, een trio van achtienjarigen, durfde deze bijna vergeten muziek terug tot leven brengen en brachten meteen hun nieuwe CD uit met 12 eigen nummers. Moonshine Plaboys, een vat vol energie, nochtans is het recept van de Playboys heel gemakkelijk: selecteer enkele oude songs van b.v. Led Zeppelin, Nirvana, The Police en zelfs The Beatles, meng dat met een vleugje country, folk en overgiet het met een Cajunsausje en je hebt puur amusement. En als slot "Bang Bang Bazooka": bangelijk goede Nederlanders die met een explosieve mix van punk en rock het plein tot leven brachten, nooit vervelend en nog leuk om naar te kijken.

Op de Lokerse Feesten op de Grote Kaai begon Luc Van Acker er al vroeg aan om 19u en daarna was het de beurt aan de Liverpoolse new wave band Echo & the Bunnymen. P.I.L. stond daarna op het podium en nadien bouwden de Specials een feestje en was het duidelijk waarom zij inderdaad de beste ska- band zijn.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio