Lokeren
02.10.2011
meer foto's ...
alt=

Stadsmuseum Lokeren opent opnieuw de deuren

zondag 2 oktober 2011 om 19:12 door Rony

Het museum ging dicht in september 2006 voor een grondige renovatie. Dat alles zo lang duurde had o.a. te maken met het wachten op de nodige subsidies.

Alles gebeurde in 3 fasen, een nieuwbouw achteraan, de renovatie van de buitenkant en tenslotte ook de binnenkant. De kosten bedragen 1, 4 miljoen euro maar het resultaat mag dan ook gezien worden. Er is bovendien ook heel veel werk geleverd door eigen mensen van de Stad Lokeren zelf.
Het Lokers Stadsmuseum zelf is trouwens 115 jaar oud en de collectie is dan ook in die jaren heel organisch gegroeid, uitgebreid en dus erg uiteenlopend.
Het museum heeft een nieuwe vaste opstelling met als doel dat de Lokeraars de link zien tussen hun eigen leven, hun geschiedenis en de geschiedenis van de stad. Wanneer je trouwens in de eerste ruimte komt dan staat het stadsplan (luchtfoto) centraal. De 8 thema's zijn : Lokeren groeit, werkt, bidt, feest, haarsnijderijstad, de Lokerse Schatkamer, de Bakkerij en het Nationaal Beenhouwersmuseum.Op de bovenverdieping tref je de mooie vroegere Stadsfeestzaal aan waar voor veel Lokeraars mooie herinneringen aan vast hangen.
Deze zal trouwens herleven tijdens het openingsweekend want er is dans en muziek met dansclubs Aurora en de Lokerse dansclub en Goe Vals en uit de moate. De bakkersbond en beenhouwersbond zorgen voor hapjes en er is ook nog een drankje. De toegang is gratis. Zaterdag 8 en zondag 9 oktober telkens van 14 tot 18 u.
Wij kregen alvast een rondleiding in het nieuwe stadsmuseum en voor wie nu al nieuwsgierig is en niet meer kan wachten, kijk alvast eens naar de foto's op onze site.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio