Lokeren
04.04.2011
alt=

Dodelijk ongeluk door put in wegdek

maandag 4 april 2011 om 12:45 door Michel

In Waasmunster is vanmorgen een dodelijk ongeluk gebeurd door een put in het wegdek. Een vrachtwagen botste frontaal op een auto nadat hij door die put naar het andere rijvak geslingerd was.

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur op de N446 in Waasmunster. Een vrachtwagen die in de richting van Dendermonde reed, week af van zijn rijvak en botste frontaal op een tegenligger.

De bestuurder van het aangereden voertuig werd zwaargewond en moest bevrijd worden door de hulpdiensten. Ze probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Volgens de bestuurder van de vrachtwagen reed hij in een put en werd zijn vrachtwagen daardoor naar het andere rijvak geslingerd. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan en die bevestigt dat het ongeval daaraan te wijten is. "De deskundige bevestigt dat een put van 10 centimeter diep en 1 meter lang het wegdek ontsierde en dat die put wel degelijk een belangrijke rol heeft gespeeld in het veroorzaken van het ongeval", zegt Antoon Schotsaert van het Dendermondse parket.

"Het gewest kan daarvoor normaal gezien strafrechtelijk ter verantwoording worden geroepen, maar we moeten eerst wel nog nagaan of het gewest effectief de beheerder is van die weg", aldus nog Schotsaert.
Facebook Twitter
Bron: VRT