Lokeren
19.03.2011
alt=

Jeugdboekenweek van start in Lokerse bibliotheek

zaterdag 19 maart 2011 om 17:46 door Rony

Zaterdag is de Jeugdboekenweek van start gegaan in de Lokerse Bib met een ballonnenwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar.Er werden 106 ballonnen de lucht in gelaten. Ballonnen die het verst zijn gevlogen winnen een prijs.

En dat is nog maar het begin, ook niet te missen :
woensdag 23 maart is er een poppentheatervoorstelling van het gezelschap 'Donderelf'. Zij spelen een indiaans sprookje met een geheim... Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom! Een week later, op
woensdag 30 maart is er de film 'Brendan en het geheim van Kells' op de zolder van de Bib. Voor kinderen vanaf 6 jaar.Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk.
Verder is er ook nog een workshop met illustrator Bart Vantieghem' en zijn er 2 lezingen met auteur Patrick Bernauw voor scholen.
Jeugdauteur Inge Misschaert komt op woensdagvoormiddag 23 maart in de Bib verder schrijven aan het vervolgverhaal van Stichting Lezen.Zij doet dat samen met een 6e leerjaar van de basisschool Staakte.Elk kind tot 12 jaar die de Bib bezoekt krijgt een leuke verrassing (zolang de voorraad strekt).
Zij kunnen ook meedoen aan een heuse speurtocht door de Bib. Aan de hand van een wedstrijdformulier kunnen zij vragen invullen (alle antwoorden zijn in de Bib terug te vinden).
En natuurlijk zijn er ook tal van boeken met spannende, geheimzinnige, mysterieuze... verhalen die de kinderen kunnen ontlenen
Facebook Twitter
Bron: Axiradio