Lokeren
23.01.2011
alt=

Vrijstelling terrasbelasting Lokerse horecazaken

zondag 23 januari 2011 om 11:50 door Rony

Tijdens de renovatiewerken aan de Markt zal het niet altijd mogelijk zijn terrassen te plaatsen. Gedurende deze werken is er dan ook een nul-tarief in heel Lokeren.

De eigenlijke werken aan de Markt beginnen op 21 februari en gebeuren door de firma Cochuyt-de Smet bvba uit Maldegem.De uitvoeringstermijn bedraagt 150 werkdagen en als alles loopt zoals gepland dan zouden de werken ongeveer eind 2011 eindigen.

De werken gebeuren in verschillende fases en tijdens de verschillende fases zullen er telkens aangepaste wegomleidingen zijn. Tijdens fase 3 en 4 wanneer de as Durmelaan-Grote Kaai onderbroken is zal de markt minder vlot bereikbaar zijn. Er komen ook vooraankondigingsborden op de Zelebaan om de werken aan te kondigen. Bij Fase 3 en 4: Omleiding doorgaand verkeer: - vanaf Martelarenlaan; - Oude-Bruglaan-Bleekmeersstraat-Snepstraat-Verloren Boslaan-Nijverheidstraat = omleiding Lokerse Feesten.
Verkeer station --- E17 : zelfde route
Plaatselijk verkeer naar Markt: via omleiding Meersstraat-Blekerijstraat-Poststraat-Kerkstraat-Luikstraat-Roomstraat

De kostprijs van de nieuwe Markt bedraagt 2.509.824 euro.
De doelstellingen van de herinrichting: verbeteren doorgaand verkeer, parkeren mogelijk maar beperkt, meer terrasruimte, aangename verblijfszones (banken,... ), relatie met de Durme, behoud van de bomen en mogelijkheid voor evenementen. Hiervoor dient het evenementenplein ter hoogte van de Post, daar komt eveneens een fontein met spuiters en een betonnen zitbank.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio