Lokeren
27.04.2010
Foto: Axiradio
alt=

Moerbeke: Dieven vluchten via de Moervaart

dinsdag 27 april 2010 om 23:16 door Michel

De dieven die zaterdag binnenbraken bij de ondervoorzitter van Sporting Lokeren, konden vluchten door de Moervaart over te zwemmen.

Zaterdag werd rond 23uur in de Damstraat ingebroken in de villa van Sporting Lokeren-ondervoorzitter Willy Carpentier, die op dat ogenblik op een receptie in Lokeren vertoefde. Nadat hij door de alarmcentrale verwittigd was, keerde hij vliegensvlug huiswaarts, waar de politie al volop aan het zoeken was naar de inbrekers, die zij op een haar na hadden kunnen inrekenen.

De politie was zo snel ter plaatse omdat er, wegens de vele inbraken van de afgelopen weken, een speciale interventie-eenheid in Moerbeke vertoefde. De politie zag nog een inbreker wegvluchten in de Polstraat. Die stal in die straat wellicht daartoe nog een fiets. Voorts hoorde de politie ook lawaai achteraan de woning, waar een of twee inbrekers in de Moervaart sprongen en zo ontsnapten via de daarachter gelegen meersen. De politie zette nog een speurhond in, maar die vond geen vluchtspoor. Een politiehelikopter om via een warmtescanner de inbrekers op te sporen, was echter niet beschikbaar.

De inbrekers lieten tijdens hun vlucht een juwelenkoffer met een aanzienlijk bedrag aan juwelen achter op het daarnaast gelegen braakliggende terrein. Zij doorzochten het hele huis en gingen uiteindelijk toch met een aanzienlijke buit aan de haal.
Facebook Twitter
Bron: HNB