Lokeren

RUP Brugstraat-Zelestraat definitief vastgesteld

donderdag 12 november 2009 om 14:28 door Redactie

Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Brugstraat – Zelestraat’ betreft een gedeeltelijke wijziging van een beperkt plangebied tussen Brugstraat – Zelestraat – Lepelstraat. Met de opmaak van dit RUP is het de bedoeling om inbreidingsprojecten te kunnen realiseren in deze sterk verouderde en dichtbebouwde buurt.

De CV Tuinwijk heeft al een eerste aanzet gegeven door eigendommen te verwerven in zowel de Brugstraat als de Zelestraat zodat hier een nieuwbouwproject met aandacht voor open ruimte en groen kan gerealiseerd worden.

Het RUP werd aan een openbaar onderzoek onderworpen van 20 april tot en met 18 juni 2009. Naast de adviezen van de deputatie en het Agentschap Ruimtelijke Ordening (RO) Vlaanderen werden er enkele bezwaren van particulieren ingediend. De deputatie en het Agentschap RO Vlaanderen gaven een gunstig advies voor dit RUP.

De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) behandelde de bezwaren in zitting van 8 september 2009. Ze besliste de ingediende bezwaren te verwerpen en het voorliggend RUP unaniem goed te keuren. De bezwaren hebben hoofdzakelijk betrekking op de voorgenomen onteigeningen. De bezwaren worden verworpen vanwege het algemeen belang. Daardoor kan een inbreidingsproject gerealiseerd worden in deze dichtbebouwde buurt en kan er een nieuwe impuls aan gegeven worden door het voorzien van meer open ruimte en groenvoorzieningen.

Ten slotte worden, conform de bepalingen van de Vlaamse Codex RO, in het RUP de bestaande vergunde verkavelingen binnen het plangebied voor het niet-vervallen deel vernietigd. Aan de raad wordt voorgesteld de ingediende bezwaren te verwerpen en het RUP ‘Brugstraat-Zelestraat’ definitief vast te stellen.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio