Lokeren

2 mannen zwaargewond na gevecht Lokerse feesten

zaterdag 1 augustus 2009 om 14:45 door Redactie

De 24-jarige man die bij een vechtpartij op de Lokerse Feesten levensgevaarlijk gewond raakte, kreeg messteken in de hals. De verdachte is een 34-jarige man uit Lokeren, zo liet het parket van Dendermonde weten. De verdachte wordt vanavond bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

Gsm-licht
De twee slachtoffers, twee mannen van 22 en 24, keerden samen met de vriendin van de laatste - allen uit Berlare - zaterdag rond 02.30 uur terug naar hun wagen. Omdat ze in het donker de weg niet goed zagen, gebruikten ze een gsm-toestel voor extra licht. Aan de kant van de weg stond een 34-jarige man uit Lokeren te plassen.

Levensgevaar
Het koppel en de vriend boden hun excuses aan, maar even later rende de verdachte hen achterna en diende de 22-jarige vriend van het koppel zware vuistslagen toe. Wanneer de 24-jarige man tussenkwam, kreeg hij enkele zware messteken in de halsstreek. Het 24-jarige slachtoffer vecht nog steeds voor zijn leven, aldus het parket.

Volgens de wetsdokter heeft de dader wel degelijk opzettelijk gestoken en gaat het niet om afweerreacties of zelfverdediging.



De vechtpartij vond plaats rond half drie vrijdagnacht, De ene had de andere ervan beschuldigd dat hij met het licht van zijn gsm op hem had geschenen terwijl hij stond te plassen.

Volgens de Lokerse burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) gaat het om een geval van "zinloos geweld".

"Iemand die lukraak met een aardappelmes iemand twee steken heeft toegediend", aldus Anthuenis. Het slachtoffer was er slecht aan toe, maar door het alerte optreden van politie en hulpdiensten zou hij nu "aan de beterhand" zijn.

De politie heeft een verdachte opgepakt. Hij wordt zaterdagnamiddag voor de onderzoeksrechter van Dendermonde geleid.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio