Lokeren

JAC voortaan in Bergendries

dinsdag 7 april 2009 om 23:11 door Redactie

De jeugd heeft nu een eigen Jongeren Advies Centrum (JAC) in het Jeugdcentrum Bergendries.
'Sint-Niklaas en Lokeren zijn buren, maar als het er op aan komt is de afstand voor jongeren toch nog te groot', zegt schepen van Jeugd Sabine Van Rysselberghe (Open VLD). 'In Sint-Niklaas kunnen al 15jaar lang jongeren tussen 12 en 15jaar in het JAC terecht. Hoewel er een goede samenwerking is tussen de jeugddienst van Lokeren en het JAC, bleken Lokerse jongeren de weg naar daar niet te vinden.'

Een probleem, want Lokeren is een stad waar bijna een op drie inwoners jonger dan 26 is. Meer dan 82procent van die jongeren woont in het dichtbevolkte stadscentrum.

Dat het JAC nu naar Lokeren komt is te danken aan het stadsbestuur. Dat zet de 16.000euro in, die het van de Vlaamse regering krijgt voor jeugdinformatie, om het JAC te bemannen. Het Jongeren Advies Centrum van Sint-Niklaas stelt de jarenlange ervaring en kennis ter beschikking.

Zoals dat in heel Vlaanderen het geval is, is de werking van het JAC Lokeren gebed in een Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) en kunnen jongeren er anoniem, gratis en vrijblijvend terecht voor informatie, advies en begeleiding. (jdl)

JAC Lokeren, Bergendries, Tweebruggenstraat, 28, Lokeren. 09/340.95.36, jac@lokeren.be. Woensdag van 12.30uur tot 16uur of op afspraak
Facebook Twitter
Bron: Axiradio