Lokeren

Beledigen advocaat Haentjens komt man duur te staan

donderdag 19 maart 2009 om 00:50 door Redactie

De 58-jarige Nederlander Rene T.K. moet 275 euro boete betalen en heeft een celstraf met uitstel aan zijn been voor laster. Op een website noemde hij advocaat Jaak Haentjens een machtswellusteling.

De rechtbank van Dendermonde heeft Rene T.K. uit La Roche-en-Ardenne veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel en een geldboete van 275 euro. Op een website beschuldigde de man advocaat Jaak Haentjens uit Lokeren van machtsmisbruik.

Enkele jaren geleden woonde Rene T.K. in Lokeren. Hij trok toen vrijwillig naar de vrederechter en stelde dat hij geestesziek was en zijn vermogen niet langer kon beheren. Daarop stelde de vrederechter advocaat Haentjens aan om het geld van de Nederlander te beheren. Dat verliep zonder problemen tot de man opnieuw zelf baas wou zijn over zijn geld, maar daarvoor geen wettelijke toestemming had. Uiteindelijk verklaarde een arts hem weer gezond en mocht hij weer zelf over zijn geld beschikken. Hij vertrok naar La Roche-en-Ardenne. 'Op het internet plaatste hij een foto van mijn kantoor. Op site noemde hij mij een machtswellusteling. Daarop diende ik een klacht in', zegt advocaat Haentjens
Facebook Twitter
Bron: HNB