Lokeren

Lokers bedrijf koopt oud-politiekantoor

donderdag 6 november 2008 om 14:22 door Redactie

Het vroegere politiekantoor aan de Durmelaan 34 in Lokeren is gisteren verkocht. Een Lokers bedrijf, dat voorlopig anoniem wil blijven, geeft er 1.256.000 euro voor en wil er kantoren en woningen in onderbrengen.

Het gewezen politiebureau staat al een tijdje te koop. Er was al een verkoopdag, waarna een hoger bod werd uitgebracht dat de koopsom op 1.106.200 euro bracht. Een tweede verkoopdag moest voor de ultieme toewijzing zorgen. Dat gebeurde gisteren ook. De prijs die er uiteindelijk voor geboden werd, overschrijdt de geschatte waarde van 1.250.000 euro.

Wie het gebouw gekocht heeft, wordt nog niet vrijgegeven. Wel staat vast dat het om een firma uit Lokeren gaat, die al een vestiging in de stad heeft en van het commissariaat een gemengd project voor kantoren en woongelegenheden wil maken. 'We moeten de privacy van de koper respecteren', zegt burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD). 'Maar hoe dan ook, wij zijn zeer tevreden, niet alleen met de prijs, maar ook met het feit dat het om een Lokerse koper gaat en dat er een mooi project zal komen.'

Hiermee komt een einde van een lang verhaal rond het politiekantoor. Dat staat al meer dan twee jaar leeg, van toen de politie naar het vernieuwde gebouw van Electrabel aan de Oude Vismijn verhuisde. Er was even sprake van het de stad het gebouw met de provincie zou ruilen voor het Huis Thuysbaert, maar dat plan ging uiteindelijk niet door.
Facebook Twitter
Bron: HNB