Lokeren

Lokerse in elkaar geslagen in Gent

dinsdag 30 september 2008 om 12:56 door Redactie

Nele Marginet (21) uit Lokeren werd vorige week in Gent samen met een van haar vrienden in elkaar geslagen na de 'student-kickoff'. Zij is praeses van de Nationalistische Studentenvereniging NSV in Gent.

Nele is de dochter van Vlaams parlementslid en fractieleider in de gemeenteraad van Lokeren Werner Marginet (Vlaams Belang). Die was in 1982, 1983 en 1984 zelf ook praeses van NSV Westland. 'Mijn dochter werd in elkaar geslagen omdat zij de grijze studentenpet van NSV durfde te dragen', zegt Marginet.

Overigens werd hij zelf nog maar een paar dagen geleden samen met een aantal mensen die zijn mening delen op een schip in Keulen met stenen en ijzeren bouten bekogeld. 'Het lijkt van kwaad naar erger te gaan', zegt hij.

k weet dat de Nationalistische Studentenvereniging door sommigen niet graag gezien wordt', gaat Nele Marginet verder. 'Wij hebben trouwens constant met pesterijen af te rekenen. Maar dat ik aangevallen word door kerels die twee koppen groter zijn en duidelijk goed getraind zijn, gaat er bij mij niet in. Je slaat toch niet op weerloze meisjes? Wij hadden overigens niets gedaan om te provoceren. Tenzij dan dat we uitkwamen voor onze mening, maar dat doen ook linkse verenigingen, anarchisten en mensen met een ander geloof. Moeten die daarom in elkaar geramd worden?', besluit ze.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio