Lokeren

Zakasbak binnenkort te koop

vrijdag 5 september 2008 om 10:16 door Redactie

De afvalcommunale Durme Moervaart IDM lanceert op 1 oktober de zakasbak. Dat is een bakje uit harde kunststof waar de roker zijn sigaret kan inleggen of kan doven.
De intercommunale wil met de zakasbak de strijd aangaan met de rondzwervende sigarettenpeuken. Uit een studie van Openbare Afvalstoffenmaatschappij Ovam van enkele jaren geleden bleek immers dat de helft van het zwerfvuil bestaat uit peuken.

Sindsdien is er nog het rookverbod in heel wat gebouwen bijgekomen. Daardoor moeten nog meer rokers buiten of in hun wagen roken, en daardoor belanden ook meer sigarettenpeuken naast de vuilnisbak.

De zakasbak is een kleine en veilig oplossing voor het probleem, zegt Annick Maes. "Het is een klein asbakje waar de roker zijn peuk kan deponeren, maar hij kan er zijn sigaret ook in doven als hij klaar is met roken. Het is volledig dicht en brandveilig", aldus Maes.

Het zakasbakje zal 1 euro kosten en zal worden verkocht in de recyclageparken van Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate, en in het stadsmagazijn van Lokeren.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio