Lokeren

Durme wordt opgefrist

woensdag 16 juli 2008 om 19:09 door Redactie

Samen met de nv Waterwegen en Zeekanaal sloot de stad een overeenkomst om de Durmedijken aantrekkelijker te maken via een fiets- en wandelpad. Dat zal aangelegd worden op de linkeroever, tussen het stadscentrum en de Daknambrug. De oevers worden er op een milieuvriendelijke manier hersteld. Op de Heirbrug komt er dan weer een voetgangers- en fietsersbrug over de Durme, die het stadscentrum via een veilige route met het buitengebied verbindt. De stad en het Vlaamse Gewest dragen elk de helft van de kosten.

Dat de Durme van uitzonderlijk belang is voor Lokeren, wordt door iedereen erkend. Maar om de rivier beter bevaarbaar te maken, moet er worden gebaggerd. De kabinetschef van minister Crevits bevestigt dit, maar voegt er ook meteen aan toe dat het zal afhangen van de budgetten en eventuele andere prioriteiten of en wanneer de uitbaggering van de Durme kan worden gerealiseerd.

Het staat wel vast dat er er aan het einde van de Gasstraat een helling komt waar boten te water kunnen worden gelaten. Maar er is meer: de stad wil in het Prinses Josephine-Charlottepark een centrum voor watertoerisme inrichten. Het gebouw is al beschikbaar. 'Dat zou meteen een stimulans betekenen om de passantenhaven aan het park verder te ontwikkelen', zegt Anthuenis. Hoe het plan nu ook in de praktijk kan worden gebracht, is nog niet helemaal duidelijk.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio