Lokeren

Truck rijdt in op auto in Moerbeke-Waas, kind komt om

dinsdag 31 juli 2007 om 12:43 door Redactie

Een 12-jarige jongen is dinsdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Moerbeke-Waas. De auto waarin de jongen samen met zijn moeder zat, werd aangereden door een vrachtwagen die van zijn rijvak afweek. Dat zegt korpschef Koen Eeckhaut van de politie regio Puyenbroeck.

Het ongeval gebeurde rond 9 uur in de Kruisstraat ter hoogte van huisnummer 4. Een personenwagen met daarin een moeder en haar drie kinderen werd er aangereden door een vrachtwagen die uit de tegengestelde richting, van de expressweg N49, kwam. De bestuurder van de vrachtwagen was vermoedelijk in slaap gevallen, zegt commissaris Eeckhaut.

De vrachtwagen raakte de auto links achteraan. Het kind dat op die plaats zat, overleefde het ongeval niet. De jongen moest bevrijd worden. Daarna werd nog geprobeerd hem te reanimeren, maar de 12-jarige jongen overleed ter plaatse. De drie leden van het gezin uit Moerbeke-Waas raakten lichtgewond. Ze worden opgevangen door de dienst slachtofferhulp.

Het Gentse parket heeft een deskundige aangesteld om de exacte omstandigheden va het ongeval te onderzoeken. De rijbaan blijft nog versperd in de richting van Moerbeke-Centrum.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio