Lokeren

Zoon sleurt vader straten ver mee op motorkap

woensdag 25 juli 2007 om 13:00 door Redactie

Een 18-jarige Turk uit Lokeren is aangehouden voor poging tot doodslag. Hij reed vorige week aan de Wondelgembrug in Gent, met zijn vader op de motorkap, honderden meters door. Het gerecht hield gisteren een reconstructie.



De feiten gebeurden vorige week dinsdag. Na een fikse ruzie was de jongeman, met zijn tweelingbroer en een vriend, thuis vertrokken met de auto van zijn vader. Toen de vader dat merkte, zette hij de achtervolging in in een andere wagen.

In Gent, aan de Wondelgembrug, had hij zijn zoons te pakken. De eerste auto moest stoppen voor het rode licht. De vader maakte van de stilstand gebruik om uit de wagen te springen en voor de andere auto te gaan staan. Hij riep dat zijn zoon moest uitstappen, maar deze duwde op het gaspedaal.

De wedersamenstelling moest duidelijk maken of de zoon moedwillig op zijn vader was ingereden dan wel of zijn vader zichzelf op de motorkap had gegooid. In ieder geval sloeg de wagen af naar rechts en reed enkele honderden meters verder op de Frans Van Rijhovelaan. Op de reconstructie toonde de vader hoe hij bijna van de wagen gleed toen over een verkeersdrempel werd gereden en hoe hij zich met al zijn kracht vastklampte toen de auto een verkeersbord ramde. De zoon deed alles over en leek ontspannen, zelfs opgewekt.

Dolle rit

Pas aan het Van Beverenplein kwam een einde aan de dolle rit. Toen de auto te veel beschadigd was om verder te rijden, stapten de drie jongens uit en vluchtten te voet weg terwijl de vader luidkeels schreeuwde dat zijn auto gestolen was. Een wakkere buurtinspecteur op de fiets kon een van de daders bij de kraag grijpen.

Volgens een kennis zou de verdachte het kort geleden al aan de stok hebben gehad met zijn vader nadat hij tegen een elektriciteitscabine was opgebotst. Naar verluidt zouden de gemoederen ondertussen wat bedaard zijn maar niettemin werd de 18-jarige vrijdag aangehouden op betichting van poging tot doodslag.

Het valt af te wachten of deze betichting zal gehandhaafd worden na de reconstructie.
Facebook Twitter
Bron: HV