Lokeren

Lokeraar sterft na ongeval met pocketbike in Sint-Nikla

woensdag 18 juli 2007 om 23:01 door Redactie

In een indoor-karting in Sint-Niklaas is dinsdagavond een jongeman omgekomen bij een ongeval met een pocketbike. Dat bevestigt het parket van Dendermonde.

Het ongeval gebeurde op de terreinen van JPR Belgium Indoorkarting aan het Europark Noord. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. Het slachtoffer is een 22-jarige jongeman uit Lokeren.

Volgens de uitbaters van de karting ging het om een ongeval met een "mini-monobike", een soort pocketbike waarmee er elke dinsdagavond geracet kan worden op het circuit. De jongeman had een van de voertuigen gehuurd.

Het onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden is momenteel aan de gang. Het Dendermondse parket heeft een verkeersdeskundige en wetsgeneesheer aangesteld.

De directie van JPR Belgium Indoorkarting in Sint-Niklaas stopt definitief met alle activiteiten met pocketbikes. Uit respect voor de familie van de jongeman die dinsdagavond om het leven kwam, en omdat het niet het eerste ongeval met de snelle tweewielers is. Dat zegt Frank Van Cauter, medevennoot van JPR Belgium Indoorkarting.
Facebook Twitter
Bron: GvA