Lokeren

Zwaar noodweer teistert Oost-Vlaanderen

maandag 16 juli 2007 om 12:35 door Redactie

In Oost-Vlaanderen heeft vanmorgen een erg zwaar onweer gewoed. Op verschillende plaatsen is de bliksem ingeslagen en zijn bomen op de weg gevallen. Het onweer ging gepaard met felle wind en uitzonderlijk hevige hagel- en regenbuien.
In het Waasland en Zuid-Oost-Vlaanderen zijn tal van oproepen binnengekomen voor ondergelopen

In Hamme hebben hevige windstoten zware schade aangericht. Mogelijk is er sprake van een windhoos. Verschillende daken zijn weggewaaid en op andere woningen terechtgekomen. Er zou niemand gewond zijn.

"Een dak is weggewaaid en op een voertuig beland, een tuinhuis is op het dak van een woning gevlogen, van een woning is de puntgevel weggevlogen", zegt sergeant Van Beneden van de brandweer van Hamme.

In Schoonaarde, een deelgemeente van Dendermonde, heeft de hevige wind een tentenkamp van de KSA van Oudenaarde vernield. Niemand raakte gewond.

Alleen de leiding sliep in tenten, de kinderen sliepen in een gebouw. Het kamp kan wellicht gewoon doorgaan.

In de Waaslandhaven in Kallo, bij Beveren, zijn een dertigtal containers omgewaaid aan een terminal van Katoen Natie. Er vielen twee lichtgewonden.

Volgens Katoen Natie is het zeer uitzonderlijk dat een windhoos gestapelde containers uit evenwicht kan brengen.

Drie auto's en twee trekkers van vrachtwagens werden beschadigd. Stadhuis van Sint-Niklaas onder water
In Erondegem, een deelgemeente van Erpe-Mere, is het bovenste deel van een zijgevel van een appartement in aanbouw naar beneden gekomen.

De stenen kwamen op de woning ernaast terecht. Die is onbewoonbaar verklaard en moet deels worden afgebroken. Er vielen geen gewonden.

In Sint-Lievens-Houtem is een dak van een huis weggewaaid. In Zwalm is een lindeboom van bijna 200 jaar oud op het dorpsplein omgevallen.

In Sint-Niklaas stonden verschillende straten blank en vlogen de terrasstoelen en -tafels in het rond. Ook het stadhuis liep onder water.

"De waterafvoer raakte geblokkeerd door een omgevallen bloembak", zegt burgemeester Freddy Willockx (SP.A). "Op de dienst Burgerzaken leidde dat tot wateroverlast.
Op de E40 en de E17 liep het verkeer vast en gebeurden er verschillende ongevallen.

In Melsele, bij Beveren, was de expresweg van Knokke naar Antwerpen in beide richtingen versperd voor het verkeer door omgevallen bomen.

Tussen Sint-Niklaas en Lokeren is geen treinverkeer mogelijk omdat een boom op het spoor is gevallen. Er zijn problemen met de bovenleidingen. Reizigers moeten er overstappen op bussen.

De speciale zomertrein van Antwerpen naar Knokke heeft een noodstop moeten maken. De passagiers zijn met bussen weggebracht.

Nabij Denderleeuw dreigt een boom op de spoorlijn Gent-Brussel te vallen. De brandweer is ter plaatse, er zijn voorlopig geen problemen voor het treinverkeer.

Het onweer is rond 8 uur weggetrokken richting Nederland. In de loop van de dag worden nog meer onweershaarden verwacht.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio