Lokeren

Leider bende autodieven vijf jaar achter tralies

zaterdag 30 juni 2007 om 11:34 door Redactie

De Litouwse gangster Dainius Gasperovicius (28) is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Samen met zijn bende stal hij vorig jaar zeven dure wagens bij garage Van Winkel in Lokeren.

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12april vorig jaar stal Gasperovicius met zijn bende uit de garage Van Winkel in Lokeren zeven dure Mercedessen. De diefstal was zo professioneel dat het gerecht aanvankelijk dacht dat de daders hulp kregen van binnenin. Later bleek dat de dieven een plexiglas uitsneden en het daarna zo zorgvuldig terug aan elkaar kleefden dat niemand dit opmerkte.

Het navigatie- en antidiefstalsysteem in een van de wagens deed Gasperovicius de das om. De gestolen wagen kon worden gevolgd en in het Duitse Wiesbaden werd de gangster gearresteerd. Onderzoek wees uit dat hij op 4 februari vorig jaar ook in Ninove uit een garage twee Mercedes-bestelwagens stal. Het gerecht vond ook een plan met de namen van een hele reeks Belgische Mercedesgarages. Op dat plan stonden de vingerafdrukken van Gasperovicius.

In augustus vorig jaar kon de Litouwer tijdens de grote ontsnapping uit de gevangenis van Dendermonde over de gevangenismuur klauteren. Enkele maanden later kon hij in Menen terug worden gearresteerd.
Facebook Twitter
Bron: HV