Lokeren

Man poogt ex-partner met honkbalknuppel hoofd in te sla

vrijdag 1 juni 2007 om 11:11 door Redactie

Kris R. (34) uit Lokeren is gisteren door de Dendermondse onderzoeksrechter Paul De Bruecker aangehouden op betichting van poging tot moord op zijn ex-partner Isabel B. (28) uit Laarne. Hij probeerde de vrouw het hoofd in te slaan.

De feiten vonden woensdagavond plaats in de woning van Kris R. aan de Lanchalstraat 5 in de Lokerse deelgemeente Eksaarde. De man had er afgesproken met Isabel B., zijn ex-partner waarvan hij al een tijdje gescheiden leefde. De vrouw zou er nog wat post gaan ophalen die nog op zijn adres was toegekomen.

Wat er zich in de woning heeft afgespeeld, blijft nog onduidelijk.

Vermoedelijk kregen de twee een hoogoplopende ruzie. Bij Kris R. sloegen de stoppen door. Hoewel er tussen de twee nooit eerder sprake was van geweld, ging hij zijn ex-partner te lijf. Het slachtoffer kreeg verschillende messteken in de halsstreek. Met een honkbalknuppel trachtte de man ook de vrouw het hoofd in te slaan.

Als bij wonder raakte het slachtoffer niet levensgevaarlijk gewond. De slag met de honkbalknuppel was zo hevig dat de knuppel meteen door midden brak. Isabel B. kon de slag nog afwenden met haar hand die bijna volledig werd verbrijzeld. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd.

De dader is op beschuldiging zijn ex-partner te willen ombrengen, aangehouden. Dat wijst erop dat hij de doodslag met voorbedachtheid pleegde. Zelf verklaarde Kris R. gisteren zich van de feiten niets meer te herinneren.
Facebook Twitter
Bron: HNB