Lokeren

Politiezone Lokeren

woensdag 16 mei 2007 om 12:40 door Redactie

Uitkijken naar valse biljetten

Momenteel is een bende bezig met het uitgeven van valse biljetten van 200 euro. De uitgevers ervan zijn vermoedelijk van Oost-Europese herkomst. De bende werkt als volgt : een bendelid koopt enkele goedkopere voorwerpen aan en betaalt met een vals briefje van 200 euro . Dit biljet heeft een vrij goede kwaliteit. De bendeleider zelf wacht buiten en neemt het vele (echte) wisselgeld in ontvangst. De handlanger mag de aangekochte zaken houden.

Vooral winkeliers lopen daardoor het risico om slachtoffer te worden. Het is uitkijken naar deze bende, eventueel nummerplaten van voertuigen noteren.

Wie graag info heeft over de beveiliging van de eurobiljetten, verwijzen we naar www.nbb.be, klikken op de rubriek PUBLIEK > EUROBILJETTEN > BEVEILIGINGSKENMERKEN .

Dit jaar ontving PZ LOKEREN 6 aangiftes van valsmunterij. Vaak wordt dit ontdekt wanneer handelaars hun ontvangsten binnenbrengen in een bankfiliaal. In 1 van de 6 aangiftes ging het om een biljet van 200 euro. De valsheid ervan werd op 20.03 ontdekt.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio