Lokeren

Zangeres van The Platters is overleden

woensdag 2 mei 2007 om 12:29 door Redactie

De Amerikaanse zangeres Zola Taylor is op 69-jarige leeftijd overleden. Ze was de eerste zangeres van de rhythm-and-bluesband The Platters in de jaren 50. Hun grote hit was "The great pretender".
De zwarte Zola Taylor was een van de eerste zangeressen in een rhythm-and-bluesband in de jaren 50.

Ze werd ontdekt door Herb Reed. De oprichter en zanger van The Platters, zag Taylor repeteren met een meidengroep en wist meteen dat zij over het nodige charisma en de vocale capaciteiten beschikte.

The Platters, die tot dan toe alleen uit mannen bestond, scoorde een hit met "Only you". Reed overwoog een vrouw aan de groep toe te voegen om "het mannelijke geluid wat zachter te maken".

"Ze was een leuke jongedame met een geweldige glimlach. Ze had zo'n babystem waarvoor iedereen viel", reageert Reed op Taylors overlijden. Taylor ook in de kranten met idool Frankie Lymon
Taylor en The Platters hadden een wereldwijde hit met "The great pretender". Eind de jaren 50 begon de ster van de groep te tanen. In 1968 stond Taylor opnieuw in de actualiteit, maar niet met haar zangtalent.

Ze beweerde, net als twee andere vrouwen, de weduwe te zijn van popidool Frankie Lymon ("Why do fools fall in love"), maar de rechter gaf haar ongelijk.

Taylor is daarna nog twee keer getrouwd, maar bleef kinderloos. Ze heeft verschillende hartaanvallen overleefd, maar een longontsteking werd haar fataal.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio