Lokeren

Wachtebeke: Burgemeester betrapt inbreker in gemeentehu

dinsdag 3 april 2007 om 21:44 door Redactie

Een 37-jarige inbreker is maandagmorgen in het vervangende gemeentehuis van Wachtebeke op heterdaad betrapt door de burgemeester.

Dat zegt de lokale politie van de zone Puyenbroeck. De man uit Wachtebeke vluchtte weg maar werd opgepakt na een persoonsbeschrijving door burgemeester Willy De Vliegher.

De 37-jarige man uit Wachtebeke brak maandagmorgen rond 6 uur binnen in de tijdelijke containers in het dorpscentrum, waar de gemeentelijke diensten gedurende een renovatie van het gemeentehuis ondergebracht zijn. "De man had een ruit ingegooid met een blok steen en een bedrag kleingeld meegenomen", zegt persofficier Luc Van Petegem van de lokale politie.

"Hij wou een kluis buitmaken, maar het gevaarte van 30 kilo bleek te zwaar. De man had wel een inbraakalarm doen afgaan, waardoor ook de burgemeester gewaarschuwd werd. De burgemeester was als eerste ter plaatse en betrapte de verdachte op heterdaad. Het kwam niet tot een schermutseling, de man vluchtte onmiddellijk weg."

Op basis van een persoonsbeschrijving door de burgemeester werd de man in zijn woning opgepakt. Hij werd dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio