Lokeren

Moerbeke krijgt nieuw containerpark

vrijdag 30 maart 2007 om 11:17 door Redactie

Moerbeke-Waas krijgt een nieuw containerpark dat ook buurgemeenten Eksaarde en Wachtebeke zal bedienen. De toekomstige verzamelplaats voor het afval wordt aangelegd op de Eksaardedam, rechtover het waterzuiveringsstation.

"Het huidige containerpark, dat zich bevindt in de gemeenteloods in de Damstraat, is niet meer aangepast aan de moderne vereisten", vertelt burgemeester Filip Marin (Open VLD). "Het bestaat uit een betonnen koer. De bezoekers moeten op een trapje met hun afval zeulen om het zo in de container te kieperen. Als we verhuizen, kunnen we verzonken gewelven installeren, waarin een aanhangwagen eenvoudig zijn afval kan kappen."

Over de opening van een nieuw containerpark heeft Marin binnenkort een afspraak met zijn liberale collega in Lokeren, Filip Anthuenis. "Zijn stad is verplicht een tweede containerpark te openen. Als dat in Moerbeke-Waas kan komen, kunnen wij dat meteen richten op de Lokerse deelgemeente Eksaarde", vertelt de Moerbeekse burgervader.

Dat de gemeentewerf in de Damstraat, langs de Moervaart, ingekleurd is als bouwgrond, speelt ook mee in de beslissing. Een timing voor de verhuizing is niet bekend. "We moeten eerst de gronden in de Eksaardedam verwerven en een bouwvergunning krijgen. Hopelijk kunnen de werkzaamheden voor het einde van dit jaar starten", legt Marin uit
Facebook Twitter
Bron: HV