Lokeren

300 koppels willen trouwen in Sint-Niklaas

woensdag 14 maart 2007 om 23:51 door Redactie

De gezamenlijke trouwpartij in Sint-Niklaas met schepen Wouter Van Bellingen (Spirit) belooft een succes te worden. Er hebben zich al 300 koppels ingeschreven om door de schepen van Afrikaanse origine symbolisch te worden getrouwd.
De symbolische trouwpartij van volgende week woensdag komt er nadat enkele koppels geweigerd hadden om zich door een zwarte schepen in de echt te laten verbinden.
Die uitingen van racisme kwamen uitgebreid aan bod in de pers en leidden tot een golf van verontwaardiging. De tot dan toe onbekende schepen uit Sint-Niklaas haalde zelfs de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Met de steun vaan heel wat organisaties is nu onder de noemer "Sint-Niklaas gaat vreemd" een feestprogramma in elkaar gebokst.

Woensdag 21 maart is de internationale dag tegen het racisme. Het "massahuwelijk" op de Grote Markt van Sint-Niklaas begint om 20 uur, maar 's namiddags is er al een feestprogramma voor de jeugd.

Naar analogie met het tv-programma Fata Morgana worden vijf uitdagingen aangegaan: de grootste trouwpartij, de grootste groepsknuffel, de grootste trouwfoto, het grootste dessertenbuffet en de grootste openingsdans.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio