Lokeren

Stadsbestuur zoekt oplossing voor 't Zand

zaterdag 10 maart 2007 om 13:18 door Redactie

Na de steek- en vechtpartij van afgelopen woensdag lijkt het stadsbestuur meer dan ooit overtuigd dat de wijk 't Zand dringend aangepakt moet worden. Burgemeester Filip Antheunis (Open VLD) vraagt versterking.

De situatie in Lokeren is niet langer houdbaar en dat heeft ook burgemeester Filip Anthuenis begrepen. Donderdag sprak hij in de wandelgangen van het parlement minister Patrick Dewael aan. Die beloofde om samen met de burgemeester de mogelijkheden eens te bekijken.

"Er is nog geen onderhoud geweest tussen ons, maar we zullen de komende week de koppen wel eens bij elkaar steken. Het lijkt me niet meer dan logisch dat we eens bekijken of we geen steun kunnen krijgen vanuit federale hoek."

Die steun zou vooral neerkomen op extra manschappen. "Het is zo dat het organogram van de politiediensten in Lokeren niet volledig is ingevuld en daar zullen we dan ook iets aan doen. Maar het is niet zo dat er morgen twintig politieagenten vanuit Brussel naar Lokeren afzakken om de problemen hier op te lossen", aldus burgemeester Anthuenis.

In het verleden sprak de liberale burgemeester zich ook al uit voor extra camera's in het stadscentrum. "Iedereen weet dat ik daar voorstander van ben, maar dat betekent niet dat Lokeren morgen zal volhangen met camera's. We gaan de situatie ook eens in andere steden bekijken en dan de meest geschikte maatregelen treffen. Binnen een tiental dagen zullen we meer weten."
Facebook Twitter
Bron: HV