Lokeren

Slopen is goedkoper dan renoveren

zaterdag 18 november 2006 om 13:58 door Redactie

De stad Lokeren heeft een protocol opgesteld over de toekomst van de Hoedhaarwijk. Een mix van sociale en private huisvesting moet een oplossing bieden voor de huidige problemen in de sociale wijk. Veertig studio's worden zeker gesloopt.

De stad Lokeren heeft het protocol opgesteld samen met drie partners: de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en de sociale huisvestingsmaatschappijen De Goede Werkmanswoning (GWW) uit Gent en Tuinwijk uit Lokeren.

"Het hele project wordt opgesplitst in twee fasen", legt Van Theemsche uit. "Eerst wordt het gebouw met de veertig studio's met de grond gelijkgemaakt. Wanneer de afbraakwerken starten, is op dit moment moeilijk te zeggen, maar er zal minstens nog een jaar overgaan voor we zover zijn. Op de plaats waar nu de studio's staan, worden dertig nieuwe sociale woningen voorzien. Daarnaast komen er nog eens honderd extra woningen verspreid over de stad. Deze projecten worden gerealiseerd door Tuinwijk met ondersteuning van de stad Lokeren en de VMSW."

Wat er met de 141 appartementen zal gebeuren, is op dit moment nog niet duidelijk. Die beslissing en de uitvoering daarvan omvat fase twee van het protocol. "Onze voorkeur gaat uit naar private promotors en we hopen dat zij aan de appartementsgebouwen nog een functionele bestemming kunnen geven."

Van Theemsche benadrukt dat de bewoners zich absoluut geen zorgen hoeven te maken. "Iedereen zal opnieuw gehuisvest worden. De mensen die nu in de studio's wonen, kunnen hoogstwaarschijnlijk terecht in de appartementen. Op termijn zal met de andere gezinnen een oplossing gezocht worden binnen bestaande projecten van de maatschappij Tuinwijk. Maar geen enkele bewoner zal een opzegbrief in de bus krijgen.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio