Lokeren

Parking aan station Lokeren is klaar

vrijdag 10 november 2006 om 04:44 door Redactie

Deze week is de nieuwe parking aan het station van Lokeren klaar. De parking ligt op het vroegere oefenterrein van de brandweer en biedt plaats aan 102 voertuigen. De nieuwe parkeerplaatsen moeten het tekort aan parkeerruimte voor de pendelaars opvullen.

Wie vroeger met de auto naar het station in Lokeren reed, en er na half 8 's morgens toekwam, had meestal geen vrije parkeerruimte meer. Maar daar is nu verandering in gekomen. Sinds kort kunnen pendelaars hun voertuig kwijt op de nieuw ingerichte parking aan de brandweerkazerne, vlakbij het station.

" Er was dringend nood aan extra parkeerruimte voor de pendelaars. Je mag niet vergeten dat ook mensen van buiten Lokeren een beroep doen op ons station", stelt Elsy De Vleeschhauwer van de technische dienst.

Met de komst van de 102 extra parkeerplaatsen wil de stad Lokeren komaf maken met de parkeerproblemen aan het station. "Omdat de parking volledig geasfalteerd is hebben we wel enkele bomen moeten rooien om grachten rondom het terrein te graven. Op die manier willen we voorkomen dat het terrein na een hevige regenbui onder water komt te staan. Maar op termijn zullen we nieuwe bomen aanplanten", belooft De Vleeschauwer.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio