Lokeren

Verhuurder schuldig aan CO-dood huurder

donderdag 2 november 2006 om 12:25 door Redactie

Rudy P. (57) uit Temse is door de correctionele rechtbank in Dendermonde schuldig bevonden aan de CO-dood van zijn huurder. Een slechtwerkende gasboiler in de badkamer van het appartement lag aan de oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging.

Rudy P. kreeg als verhuurder een gevangenisstraf van acht maanden waarvan de helft met uitstel. Hij moet ook een boete betalen van 1.500 euro. In zijn appartement aan de Apostelstraat in Sint-Niklaas werd op 25 april vorig jaar de huurder Boksaya E. (23) bewusteloos aangetroffen in de badkamer. Het was de vrouw van het slachtoffer die de akelige ontdekking deed en meteen de hulpdiensten waarschuwde. Maar de hulp kwam te laat. De man overleed ter plaatse.

Uit de metingen van de brandweer bleek dat een gasboiler in een kleine en slecht verluchte badkamer oorzaak was van de dodelijke koolmonoxidevergiftiging. Het appartement was net als de rest van het gebouw sterk verouderd en Rudy P. deelde het voor verhuur op in kleine studio's. Een korte inspectie door de brandweer wees ook uit dat de andere kleine flats onveilig waren.

Eigenaar Rudy P. stelde op het proces veel spijt te hebben over de dood van de huurder. Volgens Rudy P. waren er voordien nooit klachten over de gasboiler in de badkamer en was in alle andere studio's ook alles grondig vernieuwd.

Dat gebeurde volgens de eigenaar intussen ook in het betrokken appartement en alle andere studio's
Facebook Twitter
Bron: Axiradio